In Nieuws

Met de Tiger PRO 405 54HC naar standaardisatie formaat panelen

De standaardisatie zonnepanelen moet montagesysteemfabrikanten verlossen van problemen.

Het toenemende aantal zonnepaneelformaten is voor fabrikanten van montagesystemen al lange tijd een uitdaging. Het wordt steeds lastiger om systemen te produceren die geschikt zijn voor alle formaten panelen. De oorzaak van de verschillende formaten ligt in het gebruik van verschillende wafers en zonnecellen.

De grootste fabrikanten ter wereld, waaronder Jinko Solar, hebben afspraken gemaakt over de standaardisatie van zonnepanelen.

One-size-fits-all

Jinko Solar bereikte samen met andere fabrikanten een overeenstemming over een standaard voor zonnepanelen met zonnecellen gebaseerd op G12-wafers van 182 bij 182 millimeter (M10). Samen proberen zij een standaard te creëren voor het dimensioneren van zonnepanelen en de afstand tussen montagegaten. Zij hebben in de herfst van 2021 consensus bereikt over de formaten en afstand van de montagegaten voor zonnepanelen uitgerust met 54, 72 en 78 zonnecellen. Ze vinden dat een industriebrede adoptie van de standaard belangrijk is om potentiële problemen, zoals het ontstaan van microcracks tijdens de installatie, te voorkomen.

Nieuw in assortiment

Hierop inspelend is Jinko Solar Tiger Pro 405 54HC ruim op voorraad beschikbaar. Dit paneel met de afmeting 1722 x 1134 is nieuw in ons assortiment en uitermate geschikt voor zowel commerciële als residentiele projecten. Medio 2022 is dit paneel ook in all black leverbaar.

Bekijk hier de datasheet >

Bestellen

Wil je de Jinko Solar Tiger Pro 405 54HC (JKM405M-54HL4-V) direct bestellen? Neem dan contact op met de vestiging bij jou in de buurt! En binnen no-time is het geregeld.

Neem contact op >> 

Deel dit artikel:

Ander nieuws

0