In Geen onderdeel van een categorie

TRITEC in de spotlight – over kwaliteit en normen

Onze leverancier TRITEC is een Zwitsers bedrijf, opgericht in 1987. Zijn zijn gespecialiseerd in montagemateriaal van hoogwaardige kwaliteit. 

Naast hoogwaardige producten – die getest en gecertificeerd zijn door TÜV Sued (IEC 61215.2005) – spelen een correcte planning en montage een belangrijke rol. Om dit te realiseren, beschikt TRITEC over de juiste software. De planningssoftware TRI-DESIGN maakt een statisch verantwoorde systeemplanning mogelijk, die is gebaseerd op talrijke parameters. Naast de aard van het projectobject, worden hierbij – voor de statische berekening – ook specifieke weergegevens gebruikt. Deze zijn gebaseerd op de Europese normen EN 1991-1-3 en EN 1991-1-4.

In combinatie met de dak- en bouwparameters, wordt op deze manier niet alleen berekend welke materialen noodzakelijk zijn, maar ook precies bepaald waar en hoe het materiaal correct dient te worden gemonteerd. Tenslotte wordt een volledige documentatie van de planning opgesteld, in de vorm van het gedetailleerde TRI-DESIGN-projectrapport, dat kan worden gebruikt om te controleren of de installatie correct is. Door de mogelijke CAD-export van de planningsgegevens, worden ook aan bouwkundig ingenieurs en andere planningsinstanties uitgebreide mogelijkheden geboden om inzicht te krijgen in de systeemplanning.

TRITEC gebruikt uitsluitend aluminium met de legering EN AW-6033 T66. Het gebruik van zwakker materiaal, zoals AW-6033 T5, dat waarden heeft die tot 45% zwakker zijn dan AW-6033 T66, wordt sterk afgeraden.

Om de installateur te ondersteunen bij de juiste installatie, biedt TRITEC gedetailleerde installatie-instructies en video’s aan. 

Deel dit artikel:

Ander nieuws

0